Wanneer we open mogen…

Goed nieuws lieve mensen: het protocol is goedgekeurd door de gemeente en we zijn bezig de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten.

Het bad is nu dus nog niet open, maar we willen wel alvast wat duidelijkheid geven over wie vooralsnog mogen komen zwemmen wanneer we  eenmaal van start kunnen:

 • Op dit moment mogen alleen kinderen van 7 tot en met 12 jaar komen zwemmen. Zij moeten in bezit zijn van zwemdiploma A en B. Kinderen komen alleen: ouders mogen niet worden toegelaten tot het complex.
 • Baantjes zwemmen (trimzwemmen) is ook toegestaan. Dit kan echter alleen op afspraak. We moeten er namelijk voor zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden en daardoor is er een maximum aan het aantal bezoekers dat tegelijkertijd mag zwemmen. Afspraken voor trimzwemmen kunnen gemaakt worden met Pien van Tol, via email info@zwembadwaarland.nl. Tijden waartussen gezwommen kan worden, zijn van 08.30-09.00 uur en van 09.15-09.45 uur. Vooralsnog gaat eerst alleen het chloorbad open, aangezien de temperatuur van het natuurbad nu nog te laag is. Inhalen is niet toegestaan. Recreatief zwemmen is voor trimzwemmers niet toegestaan.
 • Kinderen van 7 tot en met 12 jaar en trimzwemmers moeten in bezit zijn van een persoonlijk abonnement. Dit abonnement moet bij elk bezoek aan het zwembad worden meegenomen. Het is trimzwemmers niet toegestaan om recreatief te zwemmen.
 • Bezoekers mogen maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig zijn. Als u moet wachten voor de poort, denkt u er dan aan om 1,5 meter afstand te houden?

Het bad moet helaas voorlopig nog gesloten blijven voor recreatief zwemmen door bezoekers van 13 jaar of ouder.

Let aub voor uw en onze gezondheid op de hygiëneregels die onderaan dit bericht vermeld staan en wijs uw kinderen hierop. De hygiëneregels zullen ook worden opgehangen op diverse plekken op het zwembad.

Abonnementen

Het zwembad is voorlopig alleen geopend voor abonnementhouders. Er is dus geen verkoop van losse kaartjes. Voor dit zwemseizoen zijn alleen persoonlijke abonnementen te bestellen en geen gezinsabonnementen. De prijs van een persoonlijk abonnement is €30. De knop om de abonnementen te kunnen bestellen is hier te vinden: https://zwembadwaarland.nl/tarieven/. Misschien dat we later dit seizoen ook dagkaartjes kunnen verkopen, maar dit hangt af van de regels en richtlijnen waar we ons aan moeten houden.

Zwemlessen

Informatie over de zwemlessen: https://zwembadwaarland.nl/zwemles/

Openingstijden

De openingstijden zijn hier te vinden https://zwembadwaarland.nl/openingstijden/ (de avondopenstelling komt voorlopig te vervallen).

Verkoop van snoep en ijs

Momenteel mogen we helaas geen snoep en ijs verkopen.

 

VEILIGHEID EN HYGIËNEREGELS VOOR IEDEREEN (OP BASIS VAN RICHTLIJNEN RIVM):

 

 • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts. Het advies is om tot twee weken na het verdwijnen van symptomen niet te zwemmen;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is;
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
 • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
 • Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 seconden;
 • Was de handen met zeep of desinfectans als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen.

Het is voor ons allemaal een onwennige situatie en we hebben ons best gedaan het een en ander helder te beschrijven. Mocht u desondanks vragen hebben of heeft u misschien tips? Zeg het ons aub.

 

Namens alle medewerkers en het bestuur van Zwembad Waarland: alvast bedankt voor uw medewerking!