RABO CLUBSUPPORT 2021: ZWEMBAD WAARLAND DOET MEE!!!

Ook dit najaar doet Zwembad Waarland mee met Rabo ClubSupport. Met dit initiatief ondersteunt de Rabobank lokale verenigingen. Heb je een rekening bij de Rabobank? Dan kan jouw stem geld opleveren voor Zwembad Waarland. Het geld zouden we graag willen gebruiken voor de aanschaf van nieuw afdekmateriaal. Dit is aan vervanging toe en onmisbaar voor het zwembad. Gedurende het zwemseizoen wordt buiten de openingstijden het bad namelijk altijd afgedekt, want dit zorgt ervoor dat het water lekker op temperatuur en bovendien schoon blijft. Kortom: het bespaart energie, water en voorkomt dat we extra chloor aan het bad moeten toevoegen. Een stuk duurzamer dus!

En jij kunt met slechts een paar klikken je steentje hieraan bijdragen. Ga hiervoor naar de site van de Rabobank (www.rabobank.nl/clubsupport) en stem op Zwembad Waarland. Stemmen kan van 4 tot 25 oktober.

 

Mogen we weer op jouw hulp rekenen? Alvast bedankt!

Vanavond start zwem 4-daagse

Zwemfans opgelet! Vanavond start de zwem 4-daagse. Tot en met vrijdag kunnen jullie je baantjes komen trekken. Inschrijven kan bij de kassa van het zwembad. De kosten zijn €5 p.p. Zwemmen kan vanaf 19.00 uur en de laatste zwemmers moeten uiterlijk om 20.15 uur klaar zijn.
In verband met corona zullen er op de laatste avond geen spelletjes met de brandweer zijn, maar (als het weer het toelaat) is er wel een disco. Doe dus gezellig mee en sluit met ons het zwemseizoen alvast op een leuke manier af!

plekje reserveren of niet?

We begrijpen dat er wat onduidelijkheid is over wie op dit moment zonder reservering mag komen zwemmen en wie wel een plekje moet reserveren. We zijn afhankelijk van de regels die we opgelegd krijgen, maar bij deze de huidige spelregels:
– Kinderen van 0 tm 2 jaar hebben vrij toegang, maar komen natuurlijk onder begeleiding van een volwassene. De volwassene koopt via de site een dagkaartje en reserveert daarmee automatisch een plek voor een middag.
– Kinderen van 3 tot 7 jaar mogen ook komen zwemmen, mits zij worden vergezeld door een volwassene. Dit geldt ook voor kinderen die 7 jaar of ouder zijn, maar nog geen zwemdiploma A en B hebben. Voor de kinderen kan een abonnement of een dagkaartje worden gekocht. De volwassene koopt een dagkaartje en reserveert daarmee automatisch een plek voor een middag.
– Kinderen van 7 jaar en ouder mogen zonder begeleiding van een volwassene komen zwemmen, mits zij in bezit zijn van hun zwemdiploma A en B. Voor hen kan een abonnement of een dagkaartje worden gekocht.
– De oudere jeugd tot 21 jaar mag onbeperkt komen zwemmen en hoeft geen plekje te reserveren. Zij kunnen een abonnement aanschaffen of een dagkaartje kopen via de site.
– We mogen maximaal 50 personen per dag van 21 jaar en ouder op het zwembad toelaten en daarom geldt voor deze groep dat zij een dagkaartje moeten kopen. Wanneer je dit kaartje koopt, moet je automatisch kiezen voor een dag en daarmee is je plekje voor die dag gereserveerd.
Kijk op https://zwembadwaarland.nl/abonnement_en_tickets/ voor het aanschaffen van een abonnement of een dagkaartje.
Veel zwemplezier 🏊!

Kunstwerk Ramon Bruin onthuld

Het is de bezoekers vandaag misschien al opgevallen, maar sinds gister siert (nóg) een prachtig kunstwerk van Ramon Bruin op een hek op het terrein.
Schager wethouder Joke Kruit (financiën, participatie, sport & cultuur) had de eer het kunstwerk te onthullen, onder toeziend oog van o.a. de kunstenaar zelf. Rianne Groen heeft foto’s gemaakt en een mooi verhaal opgetekend, welke inmiddels op de website van het Noordhollands Dagblad staat: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210509_51814535
We willen bij deze nogmaals graag Ramon bedanken voor het fantastische kunstwerk, wethouder Joke Kruit voor de feestelijke onthulling hiervan en Rianne Groen voor de PR. Fantastisch dat zoveel mensen Zwembad Waarland een warm hart toedragen!

Bad vandaag open

Haal je zwembroek maar uit de mottenballen, want het bad gaat vandaag open 🌞🏊‍♂️. Het water is nog een klein beetje fris, maar de zon schijnt dus dat maakt het wat ons betreft toch prima zwemweer.
 
Wellicht ten overvloede (maar voor de zekerheid 😉): kijk nog even onder de post van 4 mei voor alle informatie over wie een plekje moet reserveren, wie een abonnement kan kopen, etc..
 
Abonnementen zijn af te halen bij de kassa van het zwembad. Neem voor de zekerheid je betaalbewijs mee.
 
Wederom veel regels waar we ons aan moeten houden, maar we gaan er desondanks weer een mooi seizoen van maken.
 
Fijne dag!

Bad nog dicht ivm koude nachten

In tegenstelling tot eerdere berichten hebben we helaas moeten besluiten het zwembad morgen nog niet te openen. De nachten waren de afgelopen tijd nog erg koud en daardoor is het water in het chloorbad nog niet warm genoeg. We vinden het erg vervelend, maar willen de bezoekers niet in te koud water laten zwemmen.
 
We hopen dat we zondag open kunnen, maar houd onze FB pagina en de site in de gaten. Diegenen die al een kaartje voor morgen hebben gekocht, krijgen de kosten teruggestort.
 
Excuses voor het ongemak en de teleurstelling!

Zaterdag 8 mei gaan we open

We zijn super blij dat we vanaf zaterdag 8 mei de poorten van het zwembad mogen openen voor bezoekers van 7 tot en met 12 jaar die in het bezit zijn van een abonnement én hun zwemdiploma A en B.

Daarnaast mag ook iedereen van 13 jaar en ouder komen zwemmen. Voor hen geldt dat zij hiervoor een tijdsblok moeten reserveren en een dagkaartje moeten kopen.

Ook trimzwemmers kunnen weer hun baantjes komen trekken. Voor hen geldt dat zij online een plekje moeten reserveren en een trimzwem abonnement moeten aanschaffen.

Het bestellen van abonnementen en dagkaartjes en het reserveren van tijdsblokken kan via onze website: https://zwembadwaarland.nl/abonnement_en_tickets/. Bestelde abonnementen kunnen worden afgehaald bij de kassa van het zwembad. Neem voor de zekerheid je betaalbewijs mee.

Bezoekers mogen maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig zijn. Als je moet wachten voor de poort, denk je er dan aan om 1,5 meter afstand te houden?

Let aub voor jouw en onze gezondheid op de hygiëneregels die hier onder vermeld staan en wijs je kinderen hierop. De hygiëneregels zullen ook op diverse plekken op het zwembad worden opgehangen.

 

VEILIGHEID EN HYGIËNEREGELS VOOR IEDEREEN (OP BASIS VAN RICHTLIJNEN RIVM):

  • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts. Het advies is om tot twee weken na het verdwijnen van symptomen niet te zwemmen;
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is;
  • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
  • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
  • Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 seconden;
  • Was de handen met zeep of desinfectans als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
  • Vermijd het aanraken van je gezicht;
  • Schud geen handen.

We hebben ons best gedaan het een en ander helder te beschrijven. Mocht je desondanks vragen hebben of heb je misschien tips? Zeg het ons aub.

Namens alle medewerkers en het bestuur van Zwembad Waarland: alvast bedankt voor je medewerking!