Informatie

Van moeras naar buitenzwembad van het jaar 2011!

Zwembad Waarland is in 1947 door heel veel vrijwilligers eigenhandig uitgegraven uit een oorspronkelijk stuk moeras. De beschoeiing werd gemaakt van oude rioolbuizen uit de duinen van Schoorl die in de oorlog dienst deden als tankval. Vervolgens werd met een karavaan van trekkertjes zand opgehaald uit Schoorl. De bodem werd volgestort met zand en er werd een mooi strandje gemaakt. Waarland had haar eigen zwembad!

Nog steeds beschikt het zwembad over een groot 50 meter natuurbad, natuurlijk wel flink gemoderniseerd door de jaren heen. Ideaal om flink baantjes te trekken maar ook om volop te spelen. Zo staan er 2 duikplanken, 3 meter en 1 meter hoog. Een suisbuis van 50 meter eindigt in het natuurbad en er ligt een hele grote opblaasspin in het water. In het natuurbad mag je zwemmen als je de beschikking hebt over zwemdiploma`s A en B en je minimaal 7 jaar bent.

Naast het natuurbad beschikt Zwembad Waarland ook over een 25 meter verwarmd chloorbad. Dit bad heeft een ondiep gedeelte voor de kleintjes en een diep gedeelte voor de gevorderde zwemmer. Natuurlijk ontbreekt een pierebad niet voor de allerkleinste. Dit alles in de gaten gehouden door gediplomeerde toezichthouders.

Stap het zwembad uit en loop over een heerlijk grote speel- en zonneweide met allerlei speeltoestellen en een groot springkussen. Er kan gespeeld worden maar er blijft genoeg ruimte over om heerlijk te luieren in de zon. Hou je meer van schaduw dan kan je terecht onder één van de grote parasols.

Honger gekregen? Haal een lekkere versnapering bij de kassaruimte en ga zitten op het terras of aan de picknicktafels.

Dit klinkt natuurlijk fantastisch, en dat is het ook. Niet voor niets is het zwembad in 2011 uitgeroepen tot buitenzwembad van het jaar van de Provincie Noord-Holland.

Milieu

Het milieu staat ook hoog in het vaandel bij Zwembad Waarland. Rondom het zwembad liggen zonnepanelen voor het opwekken van stroom. Daarnaast beschikken we over zonnecollectoren die ervoor zorgen dat we minder moeten bijverwarmen om het chloorwater op temperatuur te krijgen. Nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot het besparen van energie worden op de voet gevolgd.